דמיינו את הגוף שלכם תלוי בתוך ערסל, נאחז באויר, נע ונד, מצד לצד, בין מחשבה למחשבה. מלבד הקרבה לקרקע, זה מרגיש כמו לעוף, כמו לפרוש שתי כנפיים, לקחת תנופה ולתת לאויר לקחת אותך.
בין לבין להרגיש איך שרירי הליבה מאזנים, איך הירכיים עובדות ואיך מתנודה לתנודה – מתמכרים לתחושה של לעוף.
מה יכול להיות לא נעים בערסל שמנדנד אותך, מעיף אותך ומקנה לך יכולות שניתנו רק לבעלי כנף? אבל אל תתבלבלי, בשביל באמת להתנדנד, לעוף ולהנות מהמעוף – צריך לעבוד. וכדי להבין מה המשמעות וההקשר בין תעופה, יוגה, שרירי ליבה ונשימה – הלכתי לפגוש את שלי.
שלי, אישה מקסימה ונעימה, ששעה של ראיון ומעוף בתוך ערסל ממש לא הספיקו לי. הנינוחות שלה והאהבה שלה למה שהיא עושה עושים חשק פשוט להיות בקרבתה.
שלי, בת 44, אבל נראית בת 34 לכל היותר, אם לשני ילדים, היתה עד לפני כמה שנים, מעצבת חלונות הראווה של זארה. ״היתה לי עבודה חלום. נסיעות לחול׳, הכשרות והשתלמויות בספרד. ואז, אחרי הלידה הראשונה שלי – התחילו ספקות״.
אילו ספקות יכולות להיות בזמן שאת תופסת עמדה נחשקת באחת מרשתות האופנה החזקות בעולם?
״ההתנהלות סביב Nine to Five, והאינטנסיביות של היותי מנהלת התחום בחברה, גרמו לי לעשות מעשה ולקחת את העניינים בידיים. תמיד התחברתי לגוף-נפש, ליוגה ולפילאטיס, וככה במשך שנה בישלתי דברים על אש קטנה״. בלידה השניה שלה, מספרת שלי, זה קרה – המעבר בין היותה מעצבת בחברת אופנה, בתחום שכולו חומרי, להדרכה של תנועה, למקום המחבר בין גוף לנפש, בין חומר לתחושה. ״המעבר לא היה חד. בשלב הביניים, בין לבין הייתי פרילנסרית בעיצוב בחברות גדולות למיניהן כשלבסוף קיבלתי את ההחלטה הסופית שהתחום שלי הוא תנועה״.
כאילו שהמעבר מתחום חומרי לתחום רוחני אינו קשה לכשעצמו, כשמוסיפים לזה מעבר ממקום עבודה ׳מבטיח׳, על פי ההגדרה התרבותית שלנו, לעיסוק עצמאי – מעטים מוצאים את האומץ והתעוזה להפוך שאיפה למציאות.
איך עשית את המעבר הזה בפועל?
״פילאטיס מזרן היה הצעד הראשון ומשם המשכתי ללמידה אינסופית. למדתי הדרכה של פילאטיס מכשירים, כשמה שעמד מאחורי הבחירה היתה המשיכה לתנועה שהיא משחק, מעין Playground, לשחק עם הגוף, להנות מתנועה. למדתי שיטה שנקראת ג׳יירוקינזיס, שמשמעה תנועה רב מימדית, והיא למעשה משלבת תנועתיות של יוגה, שחייה, צ׳י קונג ועוד, והיא מדברת ברבדים שונים, שאינם בהכרח רק גוף.״
אז עם כל הלמידה שלך, מה למעשה ההכשרה שלך?
״פילאטיס מזרן (בוינגייט, אצל דליה מנטבר), פילאטיס מכשירים (בסטודיו רעות אצל בועז נחייסי), ג׳יירוקינזיס (אצל רוני פרי נדב, ומערכת שלמה של מורים בתחום), ואני משלבת את התנועה של התחומים ההללו יחדיו״.
ולמי מכוונת תנועה מסוג זה?
״במהלך השנים האחרונות עבדתי עם אוכלוסיות מאוד מגוונות: נשים מבוגרות בהתעמלות בונה עצם, אימוני פילאטיס, ופילאטיס מכשירים אישיים וקבוצתיים.כרגע אני עובדת הרבה עם נשים, והרבה עם נשים בהריון ואחרי לידה באופן ספציפי, בשל תהליכים שעברתי בהריונות שלי. אני מרגישה שיש לי המון לתת מבחינת תמיכה וידע״.

את המעבר ללעוף בתוך ערסל עשתה שלי מתוך הרצון שתנועה תהיה משחק. ״נתקלתי בתמונות ווידאו וממש התלהבתי. במשך תקופה ניסיתי למצוא איפה אני יכולה לתרגל ערסלים בארץ, ניסיתי לארגן קבוצה אבל כלום לא צלח. ואז, בסטודיו בדרום תל אביב נפתח שיעור ערסלים. מפה לשם קניתי ערסל הביתה ומאז אני חוקרת את התחום בלי סוף. אני מגלה יותר ויותר איך רוב השיטות החכמות שעברתי דרכן מגישות את ההיתלות, היציאה מנוחות הגרביטציה, יציאה מהתרגול הקרקעי. בעיניי, זהו רכיב מאוד חשוב לגוף האנושי, המעוף, הוא מרפא ומתקן, ואפילו מונע פציעות מאימונים עצימים״. וזה למה אני ככל הנראה כל כך נהניתי. הערסלי היה מעין נופח משלים לאימונים שאני עושה, וההתלות היתה חזרה לאיזון, בכרוניקה היומיומית של התנועה שלי.
נשארתי לראות את השיעור שהתקיים ונדהמתי לראות את הבעות הפנים והתחושות שהיו לאנשים שיצאו מהשיעור. היתה לכולם תחושת ׳היי׳, הם היו משוחררים, וכמעט מרחפים החוצה. בדומה למה שאני הרגשתי כשסיימתי את התרגול עם שלי. האור הפנימי שלי יצא החוצה, הלב שלי היה פתוח, ופשוט התאהבתי בתחושה הזו.
תרגול הערסלים מתאים כמעט לכולם. למי לא? לנשים בהריון, לחולי לב ובמקרים ספציפיים של חולי מומלץ להוועץ לפני ההשתתפות. ומה עם פציעות ספורט? פגיעות אורטופדיות בדומה לפריצות דיסק? (שאלתי וכיוונתי לעצמי בעצם). ״ניתן לקבוע שיעורים פרטיים למקרים מיוחדים כמו אלה. העבודה השיקומית עם הערסל מאפשרת לחוליות ולמפרקים להתרווח ולהגמיש ולעורר את יכולות הריפוי הטבעיות של הגוף. במגוון תנוחות שבהן הערסל תומך בגוף זרימת הדם, הלימפה ופתיחת ערוצי האנרגיה מביאים לתוצאות מהירות ומצליחים להקל על כאבים. זה הכלי הכי אפקטיבי ומהיר שפגשתי בעבודתי השיקומית עד כה! רק טוב יכול לצאת מזה״. אל תדאגו מבחינת עומס, הערסל יכול להחזיק עד 500 קילו, אז את השאלה הזו חסכתי לכם.

למקרה שתהיתם, שלי מעבירה שיעורים פרטיים וקבוצתיים שבועיים. אתם מוזמנים להצטרף לאחד מהשיעורים הקבוצתיים (עד 7 משתתפים) שמתקיימים ביום רביעי בשעה 12:30, ביום שישי בשעה 12:15 ובשעה 13:30.
אחת לחודש שלי מקיימת שיעור ערב בימי חמישי.
לפרטים נוספים, עלויות והרשמה לשיעורים ניתן לפנות לשלי בטלפון: 050-2961684 או כאן.