משמעת עצמית, מוטיבציה והתמדה הם לא רק מילים מפוצצות, אלא הן פרקטיקה הלכה למעשה והדרך המבטיחה להשגת כל יעד וכל מטרה. איך ליצור התמדה? איך להשאר מלאי מוטיבציה ולמשמע את הישבן הזה שכל כך נוח לו על הספה הרכה?
הכנתי עבורכם 10 טיפים פרקטיים לבניית התמדה.
1. הישארו קרוב.
חפשו מאמן, סטודיו או מכון כושר שיהיה קרוב ונגיש אליכם. מיקום מרוחק יגרום לכם למצוא את כל הסיבות האפשריות ל׳למה דווקא הערב זה בסדר אם אני אוותר על אימון׳. הקירבה והנוחות יאפשרו לכם לחסוך זמן בתכנון ההגעה אל מקום האימונים, וישאירו אתכם ממוקדים במטרה החשובה והעיקרית. חשוב כמובן שמבחינה חברתית המקום יתאים לכם, הן מבחינת האווירה במקום, והן מבחינת הרובד האנושי. אין סיבה שתגיעו לחדר כושר שאינכם נהנים בו או שאתם מרגישים מאויימים. אחרי הכל, אתם צריכים להינות מהדרך.
2. ״כל מי שיש לו ׳למה׳ שלמענו יחיה, יוכל לשאת כל ׳איך׳.
שאלו את עצמכם: ״מה מניע אותי?״ והציבו לנגד עיניכם את ה׳למה׳ שבגללו התחלתם. קחו פתק, רשמו עליו מה היעד שלכם, ותתלו אותו על המראה באמבטיה, שיזכיר לכם כל בוקר וכל ערב מה מניע אתכם ומה חזק יותר מהחולשה הרגעית שמדי פעם תתקוף.
3. הגדירו יעד מדיד.
את המטרה יש להגדיר גם בצורה מדידה. כך תוכלו למדוד גם את ההתקדמות שלכם, גם לזהות כשתגיעו ליעד וגם תמנעו אכזבות מיותרות. הציבו יעד הגיוני, בו תוכלו לעמוד בשלב הראשוני, ואותו תשנו ׳על הדרך׳ תוך כדי תנועה. עשו בחינת יעדים אחת לחודש, ואל תפחדו לעשות שינויים בהתאם להתקדמות שלכם.
4. הדרך היא יעד בפני עצמו.
תלמדו להנות מהתהליך. בין אם אתם מתאמנים מתחילים, חוזרים מפציעה או מתאמנים ותיקים, חשוב שתהנו מהאימונים ותתייחסו אל הדרך כאל בחירה שעשיתם, כאל אורח חיים, ולא כאל תהליך מוגבל בזמן. הדרך אמנם לא תהיה קלה, כי אתם רוצים לאתגר את עצמכם (אחרת, איך תיצרו שינוי?!), אבל זה לא אומר שאתם צריכים לסבול ממנה. מניסיון אישי , אם לא טוב לי בבחירות שאני עושה - הבחירות לא מחזיקות מים, ואני מוצאת את עצמי לא רק לא נהנית, אלא גם לא משיגה את מבוקשי. תלמדו לאהוב את מה שאתם עושים, לחוות את תחושת הסיפוק, הקושי, המאמץ, תחושת הכאב, תחושת ההגשמה העצמית, השיפור ובסופו של יום - את תחושת ההצלחה, שנבנית יום אחרי יום, ואימון אחר אימון.ֿ
5. ״רומא לא נבנתה ביום אחד״.
הדרך הבטוחה (וכנראה המהירה ביותר) היא לעשות את זה לאט, שלב אחרי שלב, בהדרגה ובאמצעות תכנון מסודר. הגדירו יעדי ביניים תקופתיים, אל תקפצו מעל הפופיק, ותפעלו על פי תכנית מסודרת. לא יודעת אם סיפרו לכם, אבל בתחום הכושר, קיצורי דרך ועיגול פינות רק מאריכות אותה ומסכנות את הבריאות שלכם .
6. כשלונות הם חלק מההתקדמות.
אין אדם, באף תחום, לאורך כל ההיסטוריה האנושית, שלא נכשל. יש אנשים שנכשלו ונתנו לכשלונות להביס אותם. אתם לא אותם אנשים. אתם תכשלו, ומדי פעם תפלו, אבל אתם לא תתנו לשום דבר לגרום לכם להרים ידיים. היכולת שלכם, העוצמה שלכם, המשמעת העצמית וההצלחה נמדדים בדיוק ברגעים האלה. הצלחה נמדדת ביכולת שלנו להתמודד עם הכשלון, ללמוד ממנו, ולחזור למסלול הכי מהר שאפשר. זה מה שמבדיל את אלה המצליחים מאלה שלא.
7. הבחירה שלכם חזקה יותר מכל.
אל תתנו לאף אדם ולשום דבר להניע אתכם ממה שאתם מנסים להשיג. אם תהיו יציבים עמוק בפנים - אין דבר בעולם שיכול לאיים עליכם. וכמה שזה לא תמיד נעים לשמוע, יהיו שם מי שינסה לעצור אתכם, לחבל בדרך שלכם, לבאס אתכם או להכשיל אתכם. הבחירה שלכם חזקה יותר מכל!
8. סביבה תומכת.
הקיפו את עצמכם באנשים שיעודדו אתכם להתאמן, להיות בריאים, לאכול נכון, ולשמור על אורח חיים בריא. שתפו את הסביבה הקרובה שלכם ונסו ליצור מעגל חברתי שמעוניין באותן מטרות. תמיכה חברתית היא אחד המניעים המוטיבציוניים הטובים שיותר שיש. בין אם אתם אלה שמעודדים אחרים ובאמצעות כך גם זוכים לחיזוק עצמי, ובין אם אתם שואבים השראה מהאנשים שסביבכם - הסביבה מקדמת אתכם אל היעד!
9. תשקיעו ותתקשטו.
מיטב פרטי הלבוש, האקססוריז והגאדג׳טים יהיו עוד סיבה שתגרום לכם לחכות לאימון הבא. הטייץ החדש, האוזניות המגניבות, נעלי הספורט החדשות, תיקים, כפפות, ועוד…אט אט תגלו שכשאתם עולים על מדי האימון שלכם אתם מרגישים חטובים יותר, יפים יותר, מושכים ואוטומטית יותר בכושר.
10. הפכו דמיון למציאות.
עצמו עיניים. בעצם עזבו אל תעצמו, במקום זה לכו למראה. קומו ולכו להביט לעצמכם בעיניים בהשתקפות שבמראה. תסתכלו על עצמכם ודמיינו איך ״האני״ שלכם נראה בהגיעכם ליעד, איך ״האני״ שלכם מרגיש, מה הוא לובש, מה הוא בדיוק הולך לאכול. וזכרו, מאימון לאימון אתם מתקרבים לאימג׳ הזה שאתם רואים, מאימון לאימון הדמיון המטושטש הזה הופך לתמונה ברורה של מציאות!
רעות
אין עלייך ועל הטיפים שלך!
רפי
וואו.. את כתבת את הכתבה הזאת ממש יפה,
נהנתי לקרוא אותה
Fit O'clock Editor
תודה רבה רפי!