כולנו בשלב זה או אחר מגיעים לנקודה שבה עוברים לגור לבד, בשכירות, בלי ההורים, בעיר הגדולה. ויש תהליך שלם שצריך לעבור עד שבסופו מגיעים לדירה המיוחלת, ומתחילים לחיות… בהנחה שהכל עבר בשלום. מחפשים דירה בתל אביב? כדאי שתקראו. משהו קטן שיכול לסייע לכם לעבור את השלב הזה באמת בשלום.
אז למען הסדר הטוב, לפניכם עשרה טיפים (וסרטון אחד עם הפתעה מצחיקה) שיעזרו לכם לעבור את שלב חיפוש הדירה
בשלום.
הכינו דף ועט, להלן הטיפים:
- דבר ראשון, וחשוב ביותר: הקפידו לקרוא את כל הסעיפים בחוזה, לבקש לקחת את החוזה ולעבור עליו עם עורך דין מוסמך לנדל”ן כדי לראות שאין שם סעיפים דרקוניים שיהיה קשה אחר כך להתמקח מולם. בשום אופן לא לחתום לפני שעורך דין עובר ביסודיות על החוזה.
- לבקש לראות “נסח טאבו”, כדי לוודא שהמשכיר הוא בעל הדירה כדי למנוע מצב שהדירה הושכרה ע”י מתחזה. הכסף יירד לטימיון ועוד תצטרכו לפנות את הדירה מיידית. לא נעים.
- חשוב לברר את שנת הבנייה. מבנים שנבנו עד שנות השבעים אינם עומדים בתקן בטיחות (רעידות אדמה וכו’) מבנה ישן ידרוש תחזוקה גבוהה ומחיר השכירות אמור להיות מחושב בהתאמה.
- אם לבעל הדירה יש מיופה כוח יש לבדוק את יפוי הכוח הנוטריוני ולוודא שהוא חוקי.
- לבדוק בדירה: לבדוק את הצנרת של הדירה ע”י בעל מקצוע כדי לא להסתבך עם דירה שיש בה הרבה בעיות אינסטלציה. לחילופין, כדאי להכניס לחוזה סעיף מפורש שבו תיקונים והחלפת תשתיות יבוצעו במידת הצורך על חשבון המשכיר. גם לבדוק את מצבה הכללי של הדירה כולל סיוד וכו’. ברור שהדבר ייעשה על חשבון בעל הדירה או שהסכום יקוזז מדמי השכירות. בנוסף, לבדוק את מצב התריסים, הסורגים, לראות שהמזגן אכן עובד, תאורה בכל החדרים, לבדוק לחץ מים, לראות שאין מרצפות שבורות או מראות שבורות. כל דבר שבור שהשוכר לא ראה בהתחלה, עלול לשמש נגדו בעתיד.
- לברר איפה נמצאים שירותים קהילתיים כמו סופרמרקט, מגרשי משחקים, בתי ספר, תחבורה ציבורית וכו’. המרחק של השירותים האלו משנה את כללי המיקוח על מחיר הדירה.
- לבקר באזור הדירה מספר פעמים ביום, כדי לבדוק רעש סביבתי ומפגעים אחרים בשעות שונות של היום.
- אם יש חנייה בבניין, לבדוק אם לדירה יש מקום שמור, להבטיח קבלת שלט-רחוק כשיש שער חשמלי.אם אין חנייה צמודה, בידקו בשעות היום והערב את מצב החנייה ברחוב ובסביבה.
- חובה לדרוש הדברה וניקויי לפני הכניסה, לא נעים כי יהיו “אורחים בלתי רצויים”, בעיקר בקיץ. לבדוק איזה ריהוט נשאר בדירה וכלים חשמליים. זו הוצאה גדולה לקניה.
- חשוב גם לסגור מראש על מחיר קבוע, אם אפשר אז לכמה שנים או לפחות לכתוב בחוזה על אופציה לארכה נוספת עם עליית מחיר לא משמעותית.
אני יודעת שלא עזרתי לכם למצוא דירה, אבל אני מקווה שהכתבה סייעה ולו במעט לעשות קצת סדר בדברים. לפני שאאחל לכם בהצלחה, אני מצרפת סרטון אקטואלי, אם כי משעשע קלות, בשל הדמות המככבת בו… תהנו.